نمایندگان مجلس در جریان بررسی بخش هزینهای بند (ح) تبصره (۱) لایحه بودجه، مالیات بر خانههای لوکس در سال ۱۴۰۴ را تعیین کردند
در بند (ح) تبصره (۱) ماده واحده این لایحه آمده است: زمینهای دارای کاربری مسکونی که ارزش آنها بیش از سیصد میلیارد ریال باشد و زمینهای فاقد اعیانی دارای کاربری اداری، تجاری و واحدهای مسکونی که ارزش هر یک از آنها بیش از پانصد میلیارد ریال باشد مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار میشوند. این مالیات بر عهده شخصی است که در ابتدای سال ۱۴۰۴ مالک املاک فوق بوده است.
واحدهای مسکونی در حال ساخت، مشمول این مالیات و همچنین واحدهای مسکونی افرادی که مالک تنها یک واحد مسکونی هستند مشروط به تداوم مالکیت در ۱۰ سال گذشته تا سقف دو برابر فوق الذکر مشمول این مالیات نمیباشد.
نکته قابل توجه در بند (ح) تبصره (۱) لایحه بودجه توجه قانون گذار به کاربری عرصه خانه و «داشتن کاربری مسکونی» به عنوان شرط اخذ مالیات می باشد لذا خانه باغ ها و یا باغ های تغییر کاربری یافته از شمول این بند از لایحه بودجه قاعدتاً باید مستثنی باشند و این بند الزاماً باید ناظر بر املاک دارای کاربری مسکونی واقع در محدوده قانونی و حریم شهرها باشد لذا اخذ مالیات از باغ های دارای بنا که کاربری آنها زراعی و باغ تعریف شده قانوناً صحیح نمی باشد.
همچنین در رابطه با زمین های فاقد اعیانی نیز داشتن کاربری اداری، تجاری و مسکونی شرط شده است لذا زمین های دارای کاربری باغ که در محدوده قانونی شهرها واقع هستند نیز مشمول دریافت این مالیات نخواهند بود.
![دیوان یار ارائه کننده خدمات تخصصی مشاوره و وکالت در دیوان عدالت اداری-ویژه شهرستان های شرق استان تهران](https://divanyar.absardonline.ir/wp-content/uploads/2024/11/divanyar-ads-500.jpg)